Om:

 

Föreningen

   Styrelsen

   Stadgar

   Medlemsskap

 

Hjelmslund

 

Migränskolan

   Kalendarium

   Bakgrund

   Rehabilitering

   Kostnader

   Personalen

   Vägbeskrivning

   Karta

 

Huvudvärk

 

Anmälan till Migränskolan

 

Kontakt

 

Migränskolan

 

Historik

Migränskolan startades 1996, som ett projekt där Svenska Migränförbundet, Allmänna Arvsfonden och Stiftelsen Sommarsol i Vejbystrand deltog. När projektet gick mot avslut kunde man konstatera att konceptet var väldigt lyckat och Stiftelsen Sommarsol startade därför Migränskolan i egen regi - dvs man fortsatte helt enkelt projektet, nu som en permanent rehabilitering.

På Migränskolan, som från början var indelad i två delar med sex månaders mellanrum, fick man undervisning om migränsjukdomen och man fick hjälp att lära sig finna strategier för hur man skulle hantera sin migrän och de faktorer som kunde vara utlösande.

I teamet som fanns runt "gästen" deltog läkare, psykolog, sjukgymnast och massageterapeut.

Sjukgymnastisk bedömning och behandling, liksom massage, stod på schemat.

Efter millenieskiftet förändrades Migränskolan något: den andra perioden, sex månader efter den första, förkortades någon dag och ytterligare en lite kortare uppföljning, ett år efter den första, lades till.

Sommaren 2007 tog man, från Stiftelsen Sommarsol, beslut att Migränskolan skulle läggas ner i samband med att den ansvarige läkaren (Dr Bjarne Lembke) slutade på Sommarsol.

Dr Lembke bestämde sig då för att själv fortsätta med Migränskolan på Hjelmslunds herrgård och i stort sett hela det team som arbetat med Migränskolan följde med.

 

Nutid

Från hösten 2007 har således Miggränskolan ägt rum på Hjelmslunds herrgård.

Ungefär samma personal som under Sommarsoltiden deltar.

De grupper som startat sin rehabilitering på Sommarsol, men haft sin uppföljning efter sommaren -07, har fortsatt på Hjelmslund. Efter diskussioner mellan Sommarsol och finansiärerna har avtalen övertagits av Migränskolan på Hjelmslund.

 

 

 

Nyheter

 

Nästa migränskola startar 2008-11-24

 

Se i övrigt kalendariet

 

 

Migranskolan.org © 2008 • Privacy Policy • Terms Of Use

 Hjelmslunds huvudvärksklinik och migränskola